Malina liofilizowana grys 50g
Maliny, to pyszne, aromatyczne i soczyste owoce. Powinniśmy jednak cenić je nie tylko za ich wspaniały smak, ale również bogactwo cennych substancji odżywczych, za sprawą których wykazują prozdrowotne właściwości. Ich słodki smak i piękny aromat chętnie wykorzystujemy do przygotowywania deserów i różnorakich przetworów. Liofilizowana malina może być dobrą i zdrową przekąska dla każdego.
100 % czysty skład (bez dodatków cukru i konserwantów).
Składniki: malina liofilizowana 100%
Produkt może zawierać gluten, mleko.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 1297 kJ/310 kcal; Tłuszcz 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, Węglowodany 40,0 g w tym cukry 23,0 g, Błonnik 46,0 g, Białko 8,0 g, Sól 0,05 g
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Waga:50 g
Dostępność: duża ilość
Mieszanka do wypieku chleba pszenno - żytniego 500g
Zapach świeżego chleba – to najlepszy aromat jaki można sobie wyobrazić. Wyrób domowego chleba jest prostszy niż Ci się wydaje, a to właśnie dzięki gotowym mieszanką. Nasza mieszanka do chleba pszenno żytniego to naprawdę przyjemny i nieskomplikowany przepis, z którym każdy sobie poradzi. Chleb z tej mieszanki jest bardzo smaczny i delikatny. W środku miękki z chrupiąca skórką na zewnątrz.
Naszą mieszankę do chleba można stosować zarówno w klasycznym przygotowaniu, jak i w wypiekaczu do chleba.
Składniki: mąka pszenna (69 %), mąka żytnia (27 %), wysuszony zakwas żytni, sól, cukier.
Produkt może zawierać mleko.
Wartość odżywcza produktu w 100g: wartość energetyczna 1415kJ/338kcal; Tłuszcz 1,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g, Węglowodany 69g w tym cukry 2,6g, Błonnik 4,3g, Białko 11g, Sól 1,8g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 500 g
Sposób przygotowania (receptura podstawowa):
- Mieszankę do wypieku chleba wsypać do wysokiego naczynia, dodać 330 ml wody o temperaturze pokojowej, 10 ml oleju roślinnego oraz 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży. Opcjonalnie dodać ziarna ok. 25 g (słonecznik, dynia, siemię lniane).
- Wyrabiać ciasto mikserem na wolnych obrotach lub ręcznie za pomocą łyżki do połączenia wszystkich składników. Ciasto przykryć czystą ścierką i pozostawić pod przykryciem na 20 minut.
- Ciasto przemieszać, uformować i przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem lub do formy o rozmiarach podstawy 9x22 cm wyłożonej pergaminem lub posmarowanej tłuszczem.
- Pozostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem przez 40 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 220oC.
- Formę wstawić do gorącego piekarnika (210-220oC) na środkowy poziom i wypiekać przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą. Po wskazanym czasie wyjąć chleb z foremki i wystudzić na ruszcie lub na desce.
Uwaga:
W przypadku wypieku w automacie ustawić program podstawowy, użyć mniejszą ilość drożdży, ok. 10 g drożdży świeżych lub 4 g drożdży instant, które są dozowane wraz z letnią wodą oraz mieszanką.
Dostępność: na wyczerpaniu
Mieszanka do wypieku chleba ciemnego żytnio - pszennego 500g
Ostatnio samodzielne pieczenie chleba w domu znowu stało się popularne, dlatego też mieszanki chlebowe zyskują coraz więcej zwolenników przede wszystkim ze względu na łatwość i szybkość przygotowania chleba. Nasza mieszanka chlebowa z kminkiem i prażonym korzeniem cykorii spełnia te wymogi. Chleb wypieczony z tej mieszanki ma wyrazisty smak, jest miękki, elastyczny, z chrupiącą skórką.
Naszą mieszankę do chleba można stosować zarówno w klasycznym przygotowaniu, jak i w wypiekaczu do chleba.
Składniki: mąka żytnia (56 %), mąka pszenna (39 %), wysuszony zakwas żytni, sól, kminek mielony, prażony korzeń cykorii.
Produkt może zawierać mleko.
Wartość odżywcza produktu w 100g: wartość energetyczna 1420kJ/338kcal; Tłuszcz 1,5g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4g, Węglowodany 71g w tym cukry 2,0g, Błonnik 5,3g, Białko 11g, Sól 1,8g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 500 g
Sposób przygotowania (receptura podstawowa):
- Mieszankę do wypieku chleba wsypać do wysokiego naczynia, dodać 360 ml wody o temperaturze pokojowej, 10 ml oleju roślinnego oraz 6 g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży. Opcjonalnie dodać ziarna ok. 25 g (słonecznik, dynia, siemię lniane).
- Wyrabiać ciasto mikserem na wolnych obrotach lub ręcznie za pomocą łyżki do połączenia wszystkich składników. Ciasto przykryć czystą ścierką i pozostawić pod przykryciem na 20 minut.
- Ciasto przemieszać, uformować i przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem lub do formy o rozmiarach podstawy 9x22 cm wyłożonej pergaminem lub posmarowanej tłuszczem.
- Pozostawić w ciepłym miejscu pod przykryciem przez 40 minut. W tym czasie nagrzać piekarnik do 220oC.
- Formę wstawić do gorącego piekarnika (210-220oC) na środkowy poziom i wypiekać przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą. Po wskazanym czasie wyjąć chleb z foremki i wystudzić na ruszcie lub na desce.
Uwaga:
W przypadku wypieku w automacie ustawić program podstawowy, użyć mniejszą ilość drożdży, ok. 10 g drożdży świeżych lub 4 g drożdży instant, które są dozowane wraz z letnią wodą oraz mieszanką.
Dostępność: na wyczerpaniu
Truskawka liofilizowana grys 40g
Truskawka – niskokaloryczne, smakowite i wspaniale chrupiące liofilizaty truskawkowe przekonują do siebie każdego fana zdrowej żywności, choć nie tylko. Po truskawki liofilizowane chętnie sięgają także osoby, które nigdy wcześniej nie próbowały tego rodzaju przysmaków. Pyszna i zdrowa przekąska w ciągu całego dnia. Świetny dodatek do domowej czekolady lub pralin, a także do ciast, deserów, sałatek. Truskawki liofilizowane idealnie zastąpią świeże owoce, szczególnie zimą, kiedy dostęp do nich jest ograniczony. 100 % czysty skład (bez dodatków cukru i konserwantów).
Składniki: truskawka liofilizowana 100%
Produkt może zawierać gluten, mleko.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 1404 kJ/334 kcal; Tłuszcz 3,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, Węglowodany 59,0 g w tym cukry 51,0 g, Błonnik 21,0 g, Białko 7,2 g, Sól 0,03 g
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Waga:40 g
Dostępność: na wyczerpaniu
Wanilia mielona 10g
Wanilia, to niezwykle aromatyczna przyprawa o przyjemnym słodkim smaku i aromacie. Mielone laski wanilii mogą być używane bezpośrednio do potraw, ciast, babek, tortów, kompotów. można je również dodać do cukru uzyskując w ten sposób cukier waniliowy. W sezonie jesienno-zimowym dodaje się ją do gorącej czekolady i nalewek. 100% mielonych lasek wanilii.
Składniki: wyekstrahowane mielone laski wanilii
Produkt może zawierać gluten, mleko.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 1339 kJ/322 kcal; Tłuszcz 11,0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,8 g, Węglowodany 35,0 g w tym cukry 20,0 g, Błonnik 34,0 g, Białko 5,2 g, Sól 0,11 g
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Waga:10 g
Dostępność: duża ilość
Zakwas żytni w proszku 20g
Szukasz doskonałego składnika do pieczenia własnego, aromatycznego chleba? Oto nasz Suchy Zakwas Żytni - naturalna esencja tradycji wypieku chleba bez zbędnych dodatków. Nasz wysuszony zakwas żytni oferuje nie tylko autentyczny smak, ale także prostotę i naturalność, które pozwolą Ci cieszyć się prawdziwym chlebem, jakiego jeszcze nie próbowałeś.
Dostępność: duża ilość
Zakwas żytni w proszku 250g
Szukasz doskonałego składnika do pieczenia własnego, aromatycznego chleba? Oto nasz Suchy Zakwas Żytni - naturalna esencja tradycji wypieku chleba bez zbędnych dodatków. Nasz wysuszony zakwas żytni oferuje nie tylko autentyczny smak, ale także prostotę i naturalność, które pozwolą Ci cieszyć się prawdziwym chlebem, jakiego jeszcze nie próbowałeś.
Dostępność: duża ilość
2,10 zł
1,94 zł
2,10 zł
1,94 zł
2,10 zł
1,94 zł
2,10 zł
1,94 zł