BIO Ciasteczka owsiane kakaowe 240g - mieszanka do wypieku
Cena regularna:
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Ciasteczka owsiane kakaowe BIO - to coś w sam raz dla łasuchów, którzy potrzebują czasem słodkiego „doładowania”. Te ciasteczka przygotowuje się bardzo szybko, bo niemal wszystkie składniki potrzebne do jego zrobienia znajdziemy w opakowaniu. Musimy tylko dodatkowo mieć pod ręką to, co zwykle znajduje się w każdej lodówce (masło lub tłuszcz kokosowy, mleko lub mleko roślinne). I już po pół godzinie mamy gotowe pyszne chrupiące ciasteczka - dzięki naprawdę małemu nakładowi sił.
Składniki: mąka pszenna graham*, mąka pszenna*, płatki owsiane* 25 %, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* 4,6 %, substancje spulchniające: winiany potasu, węglany sodu; sól.
Produkt może zawierać gluten i mleko.
Odpowiedni dla vegan po zamianie mleka zwierzęcego na roślinne.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1406 kJ / 336 kcal,
- Tłuszcz: 3,17 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g, - Węglowodany: 60 g,
- w tym cukry: 0,8 g, - Białko: 12 g,
- Sól: 0,26 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 240 g
Sposób przyrządzania:
- Przygotuj:
- 100 g masła lub tłuszczu kokosowego
- 3 łyżki cukru trzcinowego BIO Vitally Food
- 60 ml mleka lub mleka roślinnego - Do miski wsypać mieszankę i dodać miękkie masło, cukier i mleko. Zagnieść ciasto i odstawić na 15 minut. Do ciasta możesz dodać ulubione orzechy, suszone owoce lub kawałki gorzkiej czekolady.
- Z ciasta uformować wałek, kroić na plastry, a następnie ukształtować ciasteczka o grubości ok. 1 cm. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach ok. 2 cm.
- Piec w temperaturze 180ºC (bez termoobiegu) przez ok. 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru.
Wystudzone ciasteczka można przechowywać w słoiku przez 3 dni.