Producenci
Promocje
BIO Tatrzańska  Herbatka Ziołowa Orzeźwienie 30 g
BIO Tatrzańska Herbatka Ziołowa Orzeźwienie 30 g
15,12 zł 10,13 zł 14,00 zł 9,38 zł
szt.
BIO Tatrzańska  Herbatka Ziołowa Równowaga 30 g
BIO Tatrzańska Herbatka Ziołowa Równowaga 30 g
15,12 zł 10,13 zł 14,00 zł 9,38 zł
szt.
BIO Batony owsiane z chia 200g - mieszanka do wypieku
BIO Batony owsiane z chia 200g - mieszanka do wypieku
8,99 zł 7,19 zł 8,99 zł 7,19 zł
szt.
BIO Tatrzańska  Herbatka Ziołowa Optymizm  30 g
BIO Tatrzańska Herbatka Ziołowa Optymizm 30 g
15,12 zł 10,13 zł 14,00 zł 9,38 zł
szt.
BIO Cukier trzcinowy 250 g
BIO Cukier trzcinowy 250 g
8,50 zł 6,80 zł 7,87 zł 6,30 zł
szt.

Zestaw startowy na leniwe popołudnie!

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,37 zł 3.37
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
Cena netto: 2,74 zł
bez 23% VAT i kosztów dostawy
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Agro - Wodzisław
Kod produktu: 0123456789102

Opis

Ciasto na leniwe popołudnie!

Zestaw produktów do przygotowania ciasta czekoladowego, w sam raz dla łasuchów, którzy potrzebują w leniwe popołudnie słodkiego „doładowania”. 

Kupując w zestawie oszczędzasz 10%.

W zestawie:

soda (1 opk.), przyprawa do piernika i grzańca (1 opk.), cukier wanilinowy 30 g (1 opk.)

PRZEPIS: 

2 jajka

0,5 szklanki cukru

1 mały Cukier wanilinowy Wodzisław

100 g masła

3 dojrzałe banany

1 szkl. mąki pszennej

0,5 łyżeczki Sody oczyszczonej Wodzisław

1 łyżeczka Przyprawy do piernika i grzańca Wodzisław

3 łyżeczki kakao

40 g gorzkiej czekolady

Polewa

2 łyżki mleka

70 g czekolady gorzkiej 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na to ciasto wyjąć wcześniej z lodówki, żeby nabrały temperatury pokojowej. Masło roztopić w rondelku i odstawić do przestygnięcia. Jajka wybić do miski miksera. Wsypać cukier zwykły i waniliowy i utrzeć na puszystą masę. Dodać przestudzone masło i zmiksować do połączenia składników. Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem, po czym dodać do utartych jajek i wymieszać. Mąkę pszenną tortową przesiać do oddzielnej miski i wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i przyprawą do piernika. Następnie tak przygotowaną mieszankę składników sypkich wmieszać do masy jajeczno - bananowej. Na koniec do ciasta dodać posiekaną gorzką czekoladę. Ciasto przełożyć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piec do suchego patyczka w temp. 180 stopni bez termoobiegu i bez wcześniejszego rozgrzewania piekarnika. Upieczone ciasto wystudzić na metalowej kratce. Gdy wystygnie wierzch ciasta polać czekoladą rozpuszczoną w gorącym mleku.

Pozostałe składniki wymienione w przepisie do kupienia osobno!

 

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl