Producenci
Promocje
Olej z ostropestu BIO
Olej z ostropestu BIO
30,00 zł 20,00 zł 28,57 zł 19,05 zł
szt.

Zestaw startowy na wyjątkową okazję!

ciastonawyjatkowaokazje.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 7,80 zł 7.80
Cena netto: 6,34 zł
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Agro - Wodzisław
Kod produktu: 0123456789101

Opis

Ciasto na wyjątkową okazję!

Zestaw produktów do przygotowania ciasta z brzoskwiniami wg naszego przepisu, które uświetni niejedną okazję!

Kupując w zestawie oszczędzasz 10%.

W zestawie:

kisiel cytrynowy (2 opk.), galaretka brzoskwiniowa (1 opk.), galaretka pomarańczowa (2 opk.), cukier wanilinowy 30 g (1 opk.), proszek do pieczenia 30 g (1 opk.)

PRZEPIS:

BISZKOPT:

5 jaj

¾ szklanki cukru

1 opakowanie Cukru wanilinowego Wodzisław

4 łyżki mąki pszennej

1 łyżka mąki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia Wodzisław 

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać cukier i cukier wanilinowy. Na niskich obrotach miksera dodawać po jednym żółtku, na koniec dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia. Piec ok. 20 min w 180ºC.

MASA :

100 g (pół kostki) masła

2 opakowania Kisielu cytrynowego Wodzisław

1 opakowanie Galaretki brzoskwiniowej Wodzisław

1 puszka brzoskwiń

Kisiele ugotować w 3 szklankach wody. Do gorącego kisielu wsypać galaretkę, dodać masło i zmiksować do połączenia składników. Masę wyłożyć na przestudzony biszkopt i odstawić do delikatnego stężenia. Na masę wyłożyć pokrojone brzoskwinie.

PIANKA:

100 g śmietany 36%

2 opakowania Galaretki pomarańczowej Wodzisław

Galaretki rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i odstawić do ostudzenia.

Śmietanę 36 % ubić na sztywno i cienkim strumyczkiem dolewać ostudzoną galaretkę. Piankę wyłożyć na masę kisielową z brzoskwiniami. Ciasto wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.

Pozostałe składniki wymienione w przepisie do kupienia osobno!

 

 

 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl