BIO Kisiel o smaku cytrynowym z rabarbarem i wit C 38 g
towar niedostępny
Opis
BIO Kisiel o smaku cytrynowym z rabarbarem i witaminą C – kto z nas nie zna tego popularnego deseru, jakim jest kisiel cytrynowy. W naszym wydaniu wyjątkowy smak nadaje mu dodatek rabarbaru. Połączenie smaków cytryny i rabarbaru zapewni niesamowite orzeźwienie latem ale podany na ciepło, także gwarantuje niezapomniane doznania smakowe. Dodatkowo kisiel został wzbogacony witaminą C.
Składniki: skrobia*, rabarbar liofilizowany* 2,6 %, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, naturalny aromat, witamina C, kurkuma mielona*
*certyfikowany składnik ekologiczny
Produkt może zawierać gluten, mleko.
Produkt zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 230 kJ / 55 kcal,
- Tłuszcz: 0 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g, - Węglowodany: 14 g,
- w tym cukry: 8,6 g, - Białko: 0 g,
- Sól: 0 g,
- Witamina C: 14,7 mg (18 %*)
*- % dziennej referencyjnej wartości spożycia witaminy C dla osoby dorosłej dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C – 80 mg
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Waga: 38 g