Bigos z kiełbasą i boczkiem 500 g
towar niedostępny
Opis
Tradycyjne danie kuchni polskiej. Przygotowany na bazie kruchej kapusty kiszonej z dodatkiem smacznej kiełbasy i boczku. Doskonały do spożycia na ciepło z pieczywem czy też z ziemniakami.
Składniki: kapusta kwaszona 42%, kapusta świeża 22%, kiełbasa zwyczajna 17% [mięso wieprzowe 65%, mięso wołowe 10%, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, woda, błonnik pszenny, peklosól (substancja konserwująca: E 250; sól), stabilizatory: E450, E451; przyprawy, przeciwutleniacz: E301; wzmacniacz smaku: E621], woda, boczek wędzony 5% [ mięso wieprzowe 75%, tłuszcz wieprzowy, woda, peklosól ( substancja konserwująca: E250; sól), stabilizatory: E450, E 451; przeciwutleniacz: E301; wzmacniacz smaku: E621], koncentrat pomidorowy 3,5%, smalec wieprzowy, mąka pszenna, cebula suszona 0,8%, sól, cukier, przyprawy.
Produkt może zawierać seler i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu w 100 g: wartość energetyczna 412kJ/99kcal; Tłuszcz 7,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,1g, Węglowodany 4,8g w tym cukry 1,7g; Białko 4,0g; Sól 1,2g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych i mrozem.
Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Waga: 500g